Szkenner 2

A Canon Lide20 típusú szkennere alapból támogatott a sane által, azaz csak rádugtam az usb-t a gépre, és már meg is jelent mindenhol az eszköz, ahol meg kellett jelennie: Gimp, Openoffice, satöbbi… Ráadásul külön táp nélküli a szerkezet, az usb-n keresztül kapja a feszkót az alaplaptól. Egészen beleszerettem, ergo a HP-t örökre megutáltam. Ezt a Canont ajánlom mindenkinek, aki linuxozik, de vigyázat! a Lide25, 35, 60 nem megy, csak hekkelés által.

Az Ubuntu egyre jobb, úgy tűnik, minden működik, ami az uhu alatt nem ment. Aprócska, nüansznyi dolgokról van szó, amelyek nem mindig jelentősek az egész rendszer szempontjából, de a mindennapi használatot sokkal könnyebbé teszik, nem is számítva a bosszankodás elhagyását, amikor finoman szólva azon őrjöngtem, hogy mi a lótúróért nem működik valami. Itt működik. Itt elolvassa az ember a manuált, és tényleg úgy van.

Megelőlegezve a választ az UHU fejlesztőinek szabvány tiltakozó és sajnálkozó mondatára: nem, nem változott a hardver (azt az egy szkennert kivéve), ez még mindig ugyanaz a gép.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?