UHU versus UBUNTU

Tegnap jött el a nagy nap előzetese, amikoron is letöltöttem és kipróbáltam a legújabb Ubuntu Dappert. A szembeszökőbb különbségek az Ubuntu és az UHU között: feltelepítés után azonnal felismerte a webkamerámat (az UHU alatt ez két napos hekkeléssel volt elérhető), nem zakkan meg, ha rádugok egy pendriveot, rendesen működik a wine és az mplayer (nem kell külön kodekeket telepítgetni hozzá).

Elsőre ennyi. Jelenleg éppen a legyalult UHU helyére telepítem, most félkész állapotban van, de mivel live cédéről folyik a telepítés, netezni már lehet mellette:) Ha felment, kipróbálom még az UHU alatt működésképtelen HP szkennert is, hátha itt mégiscsak működik. Van egy olyan spurim, hogy fog…

Úgyhogy a tegnap megérlelődött elhatározás ma kiteljesedik: viszlát UHU. Nagyon kedves és szép rendszer vagy, de az ember elér egy szintet, amikor elege lesz a hülyéskedésből. Sokat köszönhetek neked, de ideje továbblépni.

Összekötvén a kellemeset a hasznossal, végleg megszabadultam a windows xp nevezetű béta teszttől is; jelentem, jelenleg nincs a gépeken illegális szoftver:) Ha a héten sikerül eljutni Budapestre, akkor a zenélés is meg lesz oldva, sikerült ugyanis egy jó ismerőstől egy hibátlan állapotban lévő iMac G3-at beszerezni potom áron. Ha az is klaffol, akkor azt hiszem, soha a büdös életbe többet nem teszek fel itthon windowst.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?