Csapás a gasztronómiára

A tegnapi-tegnapelőtti kísérletezések nyomán kezd egyértelművé válni, hogy – gyaníthatóan az epém – megcsömörlött a sok paprika + bors + olajon pirított hagyma-alapú ételektől. Vagyis pont nagy kedvenceim, az igazi magyaros-tocsogós-szaftos pörköltek most kifejezetten a közellenség pozíciója felé tendálnak.

A hőn áhított pacalból kis adagokat sikerült ennem, több-kevesebb sikerrel (azért legalább a fele bent maradt), de a nagyja a fagyasztóba ment: apósomat várja, erősítse hát az ő koleszterinszintjét, én lemondok róla… Ugyanakkor tejföl, tej, gyümölcsök, chips, kóla bent maradt, akármit ehettem (pirospaprika és bors nélkül), semmi tünet.

Mit fogok enni? Tésztákat, zöldségeket, óvatosan fűszerezett dolgokat, mint egy jólszituált fittnesszguru, eheu…?

Csalódtam a sorsban: mindig azt hittem, hogy ezek a dolgok elkerülnek engem, és csak MÁSSAL történhetnek meg; de úgy látszik, a félisteni kornak vége, és a sokévi léha életmód miatt a saját testem most elkezdi benyújtani a számlát. Eztán oda kell figyelnem rá.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?