Szpemellenességesség

A céges honlap kapcsán belemerültem a wordpress űrlap-előállító pluginjának, a cformsII-nek a halálra turkálásába. (Hihetetlen hasznos és összeszedett játék, ajánlom mindenki figyelmébe.) Miután sikerült kábé negyed óra alatt összerakni vele egy online megrendelős űrlapot, eljutottam a konfig azon bugyrába, ahol a robotok elleni védelem alatt ki lehet választani a Q&A (kérdés/válasz) vagy a CAPTCHA védelmet. Az előbbit választottam, mert nagyon tetszett, hogy egyrészt teljesen le lehet magyarítani, másrészt saját kérdések tömkelegét lehet bevinni, fő a változatosság alapon.

És itt volt az a pont, ahol vissza kellett fognom magam, hiszen mégiscsak egy céges honlapról van szó, ahol nem lehet feltenni amolyan szívem szerinti kérdéseket a kedves látogató emberi mivoltának ellenőrzése céljából. Pedig milyen jól mutatna a sok sablonos “Milyen színű a hó?”, meg “Mi a hét első napja?” mellé egy “Mi a töketlen fecske repülési sebessége?”, vagy egy “Az élet, a világmindenség, meg minden?”:)

De ha valaki meg meri csinálni, akkor az ötletek, a már fent említett kettőn kívül:

  • Ki neveztek Nyikanor Ivanovicsnak és melyik regényben?
  • Ha tudjuk, hogy hol a hónaljunk, akkor hol van a hónunk?
  • Ha egy pincér egyszerre hat tényér borsós omlettet tud kivinni a konyhától a vendégasztalig, akkor hány piros asztal kell egy karácsonyfa?
  • Mi a kedvenc színem?
Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?