Megkövetés

A tegnapi bejegyzésem nyomán egy levél jött. Egy hölgy írta, és kifejtette, hogy agresszív, és minden bizonnyal szélsőjobbos vagyok.

Elolvastam, amit tegnap írtam, és rájöttem, hogy igaza van. Agresszív, indulatos vagyok, ilyen az a bejegyzés (is, mert a többi is abban a kategóriában). De nem vagyok szélsőjobbos. Sőt. Semmilyen szélső nem vagyok.

És hogy tényleg beismerős legyen ez a bejegyzés: na jó, Nógrádi könyvei nem szarok, amiket olvastam (anno), azok tetszettek. És persze nem kell felkötni sem, ezt csak dühömben írtam.

De a véleményem az ügyről semmit sem változott: szerintem Nógrádi ezt pénzért csinálja, és mint ilyen, elárulta a magyar irodalmat; és ez bizony pfuj. És pfuj kezd itt lassan lenni minden: gyűlöletkeltés mindenütt, suttogó média mindenütt, emberek manipulálása mindenütt. Mai napi kedvencem az index “Világvége jön, ha fekete az elnök” c. cikke, Szűcs Gábor tollából.

A cikk vicces, felsorol egy csomó filmet, amelyekben fekete bőrü elnöke volt az amerikaiaknak, és amelyek legtöbbje katasztrófafilm, de legalábbis valami gebaszról szól.

Nem értem ez a cikket. Igazából semmilyen, semmitmondó, nem foglal állást, és szerintem pont ezért veszélyes. Mert a főcím egyértelmű, bár nyilván hatásvadász szempontokból lett pont ilyenre fogalmazva. De van ezzel egy baj. A legtöbb emberben a cikk tartalma nem, csak a címe marad meg. Mit akart hát ezzel ez a Szűcs…?

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés:Mászógép pont hu

Vélemény, hozzászólás?