Kissé horrorisztikus…

…ahogy a mai nap indult: a termosztát kapcsolóját tegnap este átkapcsoltuk éjszakai áramra, de ez nem azt eredményezte, hogy pár fokkal hűvösebb lett, hanem hogy leállt a fűtés, hajnalra 16 fokban ébredtem:)

Azután bekapcsoltam a laptopot, amely szerkezet is némely, kávé előtti küzdelem után sóhajtozva feladta, és root promptot dobott, mondván, hogy futtassam le én az fsck-t, ha akarok tőle valamit. Mondanom sem kell, tegnap sima leállítással állt le, tehát nem nagyon értettem, mi baja. Az fsck pár perc alatt lefutott, a rendszer újraindult, majd – immár láthatóan sokkal gyorsabban – eljutott a root promptig, mondván, hogy akkor most futtassam le az fsck-t…

Itt egy kicsit ideges lettem, és fenyegetően előszedtem a xubuntus pendrive-ot, hogy akkor én most újratelepítelek, a kurvaanyád; de előbb mégiscsak megadtam neki, amit akart, és ezáltal egy újabb boot után helyreállt minden.

Örömöm egészen addig tartott, amíg eltettem a pendrive-ot; akkor megszólalt a másik szobából az asszony, hogy nem megy a gartel szerver, mert nem jönnek be az ottani honlapok…

A szerver valóban állt. Kicsit molyolgattam vele, aztán értesítettem Lacilacit, merthogy ő az, aki nem csak molyol, de tudja is, mit csinál. A szerver ennek köszönhetően fél tízre helyreállt, egy kisebb gépelési hiba az egyik konfigban volt a baj okozója, valamint az, hogy hajnali 2:26 órakor a szerver valamiért újraindult. Ez utóbbit még nem sikerült kideríteni, hogy miért, de már dolgozunk rajta:)

Közben négyen hívtak telefonon, különféle hibákkal; és kiderült az is, hogy a nagyszobában a falióra sem megy tegnap este tíz óra óta.

Kíváncsi vagyok, mi jöhet még ma…

ongyi

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?