Ej, beh ráérnek

Dicső tudósaink ismét észvesztő, az emberiség sorsát befolyásoló problémák megoldásának keresésével töltik az idejüket:

Kutatások szerint nincs összefüggés a Hold fázisai és az éjszakai pihenés között, vagyis nem a Hold tehet az álmatlan éjszakákról.

Egymástól független számos vizsgálat megállapította, hogy nem mutatható ki kapcsolat a telihold és az átvirrasztott éjszakai órák között. Legutóbb osztrák résztvevőkkel kutatták a lehetséges összefüggést, a vizsgálatok alanyai hat éven át vezettek alvási naplót. Az eredmények egyértelműen kimutatták, hogy nem áll fenn kapcsolat a holdfázisok és az alvás között.

A Regensburgi Egyetemi Klinika alvásszakértője elmondta: az pusztán önbeteljesítő jóslat, hogy teliholdkor valóban rosszul alszunk.

A Holdnak csekély fénye van, olyan mint néhány lámpának. Ezért nem lehet az égitest számlájára írni, ha valaki teliholdkor hánykolódik az ágyában – tette hozzá Jürgen Zulley. Egyszerűen nem szabad arra gondolni, hogy telihold van, és ilyenkor az ember rosszul alszik – mondta egy szakember. (forrás: hirado.hu)

Én megint csak valamiféle kivételes csodabogár lehetek, mert nagyon gyakran (basszus, ha jobban belegondolok, nagyjából 28 naponként) áthánykolódok egy éjszakát, kurva sokszor felébredek és kimegyek a konyhába, vedelem a vizet, majd szomjan halok és nem tudok aludni. Aztán reggel észreveszem, hogy jé, telihold volt. Érthető ugye? Utólag. Nem előtte…

És hogy ez mekkora kihatással van az életemre, vagy bárki más életére? Háááát, nem is tudom. Semekkora kihatással? Még az is lehet.

Érdemes tehát ezt a problémát tudományos szinten boncolgatni.

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?