Fácsebúk too

Azért az mekkora jófejség már, hogy az igen népszerű Facebookon létrehozok egy csoportot, és szimplán belepakolom azon ismerőseimet, akik szerintem abba a csoportba tartoznak. Ebben az a nagyon vicces, hogy ehhez egyáltalában nem kell az ő engedélyük, simán megtehetem. Az adatvédelmi beállítások között ugyan ott van egy gombocska, amivel elvileg ezt a funkciót le lehet tiltani, de ma azt mondja az egyik ilyen áldozatom, hogy mit sem ér, mert neki le van tiltva ez (hogy ne adhassák őt hozzá csoportokhoz), de nekem mégis sikerült. Pedig semmi extrát nem csináltam, esküszöm.

Hogy miért gáz ez? Hát például mert létrehozok egy pedo-szado-nekrofil csoportot, mondjuk a fantáziadús Szeretem a Halott Gyerekeket Bőrszerkóban Pedofil Csoport néven, és belerakom az összes létező ismerősömet. Aki nem figyel eléggé, az eleve benne marad, aki meg törli magát, az is hiába, mert a szerver ugye már lelogolta a dolgot, többé már nem mosdatja ki magát ezekből a negatív felhangú bitekből.

Miért nem tud ez úgy működni, hogy “te, Jenő meghívott ebbe a csoportba, akarod te ezt?” Miért működik teljesen illogikusan – és szereintem adatvédelmi szempontból abszolút jogellenesen – fordítva?

Hm? Hm?

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?