Nyúlpörkölésem igaz története

A mai ebéd: vörösboros nyúlpörkölt laskagombával. Retzept alant.

Hozzávalók:

  • Két fej vöröshagyma, egy szál répa, egy fél fej fokhagyma, két paradicsom és két paprika a Rózsa ABC-ből
  • Egy konyhakész házinyúl Sztrida Mátétól (gyönyörű példány (nem Máté, a nyúl))
  • Némi kései laskagomba az erdőből
  • olaj, fűszerek, víz, veresbor

Elkészítés:

  • A nyulat alaposan megmossuk
  • A hagymát felkockázzuk és olajon megdinszteljük
  • Lehúzva a tűzről a fűszerekkel (paprika, bors, só, őrölt kömény) pörköltalapot készítünk
  • Beletesszük a paprikát, paradicsomot, felszeletelt fokhagymát és a húst
  • Felöntjük 2 dl vörösborral és annyi vízzel, hogy ellepje
  • Ízlés és igény szerint mehet bele két-három pörköltszaft-kocka
  • Két-két és fél órát lefedve főzzük
  • Amikor a hús könnyen elválik már a csonttól, beletesszük laskagombát is, és még fél órát együtt főzzük
  • Lefotózzuk, kiposztoljuk a Facebookra, majd megesszük (a pörköltet, nem a Facebookot)
Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?