Gerébágnes, flame-mágnes

Az a baj a Geréb Ágnes-féle, igen divatos és ultraliberális free agyakkal, hogy kissé elvakultak; a dolognak csak azt az egy oldalát szajkózzák, hogy mindenki dönthesse el, otthon akar-e szülni vagy kórházban vagy medencében vagy esetleg csipkebokorvessző. Hogy ezt hogyan lehetne megvalósítani, arra széles eme interneten semmiféle épkézláb ötletet én még nem láttam; mindenhol arra lyukadunk ki végül, hogy “Free Geréb Ágnes”. Punktum.

Vajon a liberalizmus eme bajnokai felfogták, hogy mit is akarnak valójában? Hogy egyszerűen nincs pénz arra – és nem is elvárható -, hogy minden egyes vajúdó nő kapuja előtt ott ácsorogjon a komplett kórház, gyermekmentő formájában zippelve, hátha az anyuka feleslegesen szórakozik odabent Ágnes asszonnyal, és mégiscsak gyakorlott orvos és felszerelés kell a gyermek életben maradásához?

Értem én, hogy szar dolog a kórház, mert ott az orvosok kényelmesen ráálltak a tervezett szülésre és a mindenáron császározásra; – ez valóban nem jó módszer. De az sem jó, amikor anyuka úgy dönt, hogy neki derogál idegenek előtt elleni, őt otthon lássák el, persze díjmentesen (vagyis a TB fizesse), és persze minden flottul menjen, mert ha nem, akkor bizony nem Szent Ágnest fogja beperelni, hanem az államot/kórházat/mentőt, hogy miért nem voltak ott, vagy miért nem voltak ott időben, vagy miért nem tettek csodát, és hozták helyre azt, ami Ágnes esetlegesen elbaszott.

Tudom, hogy az általam, általunk befizetett TB nagy részét lenyúlja az állam, és a maradékot olyan felesleges helyekre költi, mint például a miniszteri fizetés, a sok seggmeresztő bürokrata bére és a cigányok etetése. De számomra az otthonszülés állami segélyezése ezekkel szintén egy kategória lenne. Tényleg nem érdekel, hogy Gizike otthon szeretne szülni, mert ő modern, liberális és trendi: tegye. Vagy esetleg csak fél az orvostól, és inkább a nem annyira ügyes Ágnes asszonyban és fanatikus követőiben bízik: ez az ő dolga. De ezt hadd ne én támogassam már, ahogy a minisztert sem szeretném sokáig támogatni, és a bűnözőket sem szeretném életük végéig etetni.

Legyen ez egy egész, kerek, felvállalt a döntés. Lehessen otthon szülni. De akkor azt is viselje el a szülő, hogy nem fog ott állni a mentő készenlétben. Ha ő nem képes befeküdni az orvosi technika keze alá, akkor szüljön úgy, ahogy neki jólesik, a társadalom nem kíván ehhez asszisztálni sem pénzzel, sem máshogy. Ha nem sikerül valami, akkor ez van, az ő döntése volt, az ő sorsa, VÁLLALJA FEL.

Kicsit olyan ez, mintha én nem szeretnék agyműtéthez befeküdni a kórházba, nekem jöjjön házhoz a koponyalékelő, hiszen őseinknél is simán működött ez, pedig hol voltak akkor még az orvosok; de a koponyalékelőt aztán fizesse is a tébé és persze legyen a közelben egy komplett műtő, hátha mégse sikerül a lékelés. És persze, semmi hiba ne legyen!:)

Szóval: Free Geréb Ágnes: hadd csinálja, amit akar, és aki vele dolgoztat, az majd rajta keresse a garanciát, ne pedig rajtunk.

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?