Géza, pihe, nő, avagy a Marburg-keresztelő

Míg mások macskát etetnek, addig a kiccsalád elsétált a Zöldön a Géza-pihenőig, ahol én már jártam, de ők még nem. Miután rengeteg hegyikerék-páros is járt ott (az egyiküket Andrea egy kiselőadás keretében felvilágosította, hogy melyik betegbiztosítónál milyen sportszert vehet), félrehúzódtunk a padhoz, és levest meg nescafét főztünk a hobókályhán, meg persze lila pereszkét fotóztunk. Geoláda is volt (na jó, nem láda, hanem multiláda-állomás egy negyed jelszóval), úgyhogy Zsolti is örült.

Visszafelé nem jelzett út, hanem a Somfa-völgy felé indultunk, ahol kellemes mennyiségű friss kései laskát szedtünk, és megfigyeltük természetes élőhelyén az igencsak romló állagú Marburg-keresztet. A felirata lassan olvashatatlan, de szerencsére a neten még megvan:

“Báró Marburg Fridrik cs és k altábornagy emlékének szentelve ki e helyen vadászat közben 1820 évi dec 27 gutaütés folytán rögtöni halállal jobb létre átszenderült”

Innen már csak visszasétáltunk a kocsiig, és hazajöttünk. Az idő gyönyörű volt, a fák vörösen és sárgán pompáznak, a nap szikrázva sütött, a baszott idegesítő kullancslegyek pedig főleg Andreát szerették, mert hármunk közül ő undorodik a legjobban tőlük, ezek a kis szarok meg valószínűleg érzik ezt… A döglött vaddisznócskán kívül egy csapat szarvast is láttunk, sok tehenet egy szép agancsú bikával, de őket nem sikerült lefotóznom, mert nem álltak meg olyan engedelmesen pózolni, mint a döglött malac.

Képanyagozás:

IMG_0515

Kilátás a Géza-pihenőtől

IMG_0520

Aki elviszi, az egy köcsög.

IMG_0521

A család ismerkedik az emlékművel

IMG_0528

Andrea felülről is megvizsgálja

IMG_0529

Zsolti izmozik

IMG_0537

Der Lepista nuda, polgári nevén Lila tölcsérpereszke

IMG_0539

A Somfa-völgyben

IMG_0541

Laskasor

IMG_0543

Mélyen a fa üregében is jön elő a laska

IMG_0544

Kislaskák

IMG_0545

Ezek még nagyon picik

IMG_0546

“Állandóan nyomorgatva/Valaki vagy valami a húsomat rágja…”

IMG_0547

Ez meg valami gomba lesz, ha megnő

IMG_0550

Árpád, a Döglött Kisvaddisznó

IMG_0554

Zsolti megszakérti a Marburg-keresztet

IMG_0555

Silabizálás. Sajnos a felirat szinte olvashatatlan

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?