Face Off

…oszt most meg jól kitaláltam, hogy megnézem, mennyire vagyok facebook-függő: felfüggesztettem a fiókomat, megfigyelem, mennyire hiányzik, vagy nem hiányzik a közösség. Igazából hetek óta azon gondolkodom, hogy a saját netes e-péniszlengetésen kívül nem sok jó van benne, és igazából az ember sokszor csak bámulja, és szűri, de nincs akkora többségben a lényegi információ, hogy szükség legyen erre a dologra napi szinten. Ezeket kérdeztem magamtól:

  • Ha úgysem érdekel mások véleménye annyira, hogy befolyásoljon egy-egy fontosabb döntésemben, akkor minek várom el, hogy véleményt nyilvánítsanak?
  • Ha úgyis nekem van igazam, akkor minek ezt mások orrára kötni, és lesni, ahogy ellentmondanak és emiatt végtelen, kompromisszum nélküli vitákba keveredni?
  • Ha a komoly szűrés ellenére a fele info még mindig teljesen érdektelen, akkor minek végigolvasni naponta többször is az üzenőfalat?
  • Ha az úgynevezett “barátok” irányából csak kihasználást érzek, akkor minek velük foglalkozni?
  • Akikekkel egyetértünk, azokkal csak agyonlájkolni tudjuk egymást; de végső soron ez sem más, mint a saját okosságunk és bölcsességünk másokkal történő megerősíttetése 🙂 Tehát ennek sincs sok értelme.
  • Akikkel tartom a kapcsolatot, azokkal a való világban is tartom a kapcsolatot. Kezdek hajlani arra, hogy a kevesebb a több, és nincs szükségem a facebook “gyorsaságára”.

Szóval most ilyenem van, következzék tehát egy kis szünet. Nem állítom, hogy így maradok, könnyen előfordulhat, hogy hiányozni kezd a nyüzsi, és aktiválom a fiókot; de most egy pár napig biztosan csend lesz…

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.