Rákk-rákk-rákk-Ráktanya

Csodálatosan szeles és napos, nem túl meleg, nem túl hideg: ilyen egy jó túranap. Elautóztunk hát a nem túl távoli Pénzegyőrbe, és a temető parkolójában hagyva a kocsit nekieredtünk, hogy Andrea és Zsolt is megszemlélhesse a tavaly Vándorral együtt felfedezett Ferencháza pihenőházait, a biztató nevű Óriás Pöfeteg Tanösvény közelében.

A hajdani magyar kalandozók hagyományait követtük (berontunk, dézsmálunk s hazarontunk), így kinéztük a nagyjából nyílegyenesen oda vezető utakat. Pénzesgyőrből a nem annyira járt Piros + vezet fel majdnem a Ráktanyáig, keresztülvágva a széles dombokon az erdőkig.

Aztán mentünk, mentünk és mentünk, egyre följebb és följebb; aztán kanyarok és dagonyák jöttek, majd hirtelen a Ráktanya került a vizuális megfigyelőterünkbe. Ennek ismét annyira megörültünk, hogy illő módon leültünk tízóraizni a közepén; ráadásul végre személyesen is megköszönhettem a tavaly számunkra kitett vizet. 🙂

Az Augusztin-tanya körüli dzsumbujt és aranyvesszővel benőtt utakat leküzdve felértünk végre a szép széles utakkal szabdalt nyeregbe. Zsolt itt egyből megpihent, és egyre gyakrabban érdeklődött udvariasan, hogy meddig tart még ez a kurva út. 🙂

A BRK háztól már csak le kellett ereszkednünk a Hajag elhagyott katonai támaszpontja mellett a Ferencháza pihenőig, ahol is az ebédet terveztük elfogyasztani, ímmel-ámmal. Meg persze szórakozni egy kicsit a múltkor már bejáratott függőággyal, amit Zsolti előre is nagyon szeretett, Andrea meg kipróbálni óhajtott.

A fain kis Vishu leves és a híres hagymás-szalonnás-kolbászos puliszka elfogyasztása után a csúcs-csokik ünnepélyes szertartása következett. Megejtettünk még némi emésztéssel egybekötött ejtőzést (Zsolt főleg a függőágyban), majd felkerekedtünk és nekieredtünk a visszaútnak. Visszafelé ugyanarra mentünk, amerről jöttünk, csak most lefelé a hegyekből: a táv nem változott, de legalább sokat lejtett az út.

Képek: https://goo.gl/photos/e8vWaL6FNjUkvxMM7

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.