Optimum

Optimális esetben – ez alatt azt értem, hogy nem torkollik hónapokon belül háborúba ez az egész katyvasz – a követezőkre tippelnék az eljövendő évekre:

  • Merkel asszony dosz se fog most már segget csinálni a szájából még jobban, következetesen ragaszkodni fog az agybajához, és ezért szépen lemondatják a saját hívei. Emelt fővel, mániákus tekintettel fog távozni, sértődötten, hogy a világ nem érti meg őt és a nemes eszméit.
  • Az ISIS és barátai kétségbeesett és merész terroristaakciókat kezdenek majd el végrehajtani szerte Európában, Amerikában és Oroszországban. Valószínűleg az EU tagállamok lesznek a legjobban szívatva, tekintve a katonai/rendfenntartói hatékonyságukat, ami a nulla felé konvergál. Amerika és Oroszország már gyakorlott az ilyesmiben, ők kicsit keményebben ellen fognak állni ennek a hullámnak.
  • Merkel bukása után a szélsőséges liberalizmus másfél évtizednyi ámokfutása után végre eltűnik. Olyan politikusok kerülnek előtérbe, akik felfogják, hogy egy ekkora méretű probléma nyomán, mint amilyen a migrációs válság, a népakaratot igenis ki kell szolgálniuk, ha hatalmon akarnak maradni. A nép pedig kurvára nem liberális, ha a túlélésről van szó, és ha ennyi ijesztően primitív ellenség zúdul a nyakába hirtelen.
  • Az orosz befolyás drasztikusan meg fog nőni a Közel-Keleten. Putyin amellett, hogy végre kipróbálhatja az új játékszereit, ismét talált a mélyszlávoknak közös külső ellenségképet, és megint fel tudja korbácsolni az eleve nem gyenge szinte álló nemzeti öntudatukat azzal, hogy Oroszországot újfent központi nagyhatalommá teszi. Ráadásul most nem gazdasági vonalon kell bizonyítani ehhez, csak katonain, ami nekik mindig is sokkal jobban ment. Az oroszt ugyanis nem érdekli, ha scsít eszik három évig szakmányba’, ha közben leigázhatja a fél világot. A nyugati nemzetek már régóta nem képesek erre az önfeláldozásra.
  • Az ISIS valószínűleg vissza lesz bombázva a középkorba, ami azért is lenne áldásos, mert a szélsőséges muszlimok erőforrásait ezzel ismét egy jó száz évre megnyirbálnák. A muszlim erősen expanzív vallás, bárki bármit is állít; viszont ha nincs pénz kebabra, akkor talán lefoglalja majd őket a napi megélhetés a robbantgatás helyett. Főleg, ha az amcsikat rákényszeríti az orosz offenzíva arra, hogy felhagyjanak egy időre a terroristák kiképzésével és pénzelésével.
  • Amerika kurva nagy szarban lesz… A gazdaságát a kínaiak uralják, az aranyukat a zsidók, az olajukért most indulnak az oroszok. Az általuk felállított nagy demokráciai csapdába sétálnak bele: mivel az oroszok látszólag az egész világ – és ezzel Amerika – érdekében is harcokat indítanak keleten, nincs meg a casus belli, ami alapján Amerika nekik mehetne, hogy ne veszítse el a sivatagi befolyását. 🙂 Mit mondanának? Hogy majd ők őrzik tovább a békét keleten (miközben nem csinálnak az égegyadta világon semmit), és Oroszország ne merjen a világbékéért harcolni…? 🙂
  • A schengeni rémálom is eltűnik, visszajön majd a határőrizet mindenfelé. Amint az EU széthullik (mert szét fog hullani, amint végre mindenütt ki merik mondani, hogy az EU = Németország, Franciaország és Brüsszel, mindenki más csak rabszolgatelepnek számít), visszajönnek határőrségek, kerítések, sorompók, ami nem is baj. Biztos kényelmetlenebb lesz így az élet, de legalább nem fog mindenki mindenfelé kontrollálatlanul mászkálni, ki tudja, milyen szándékkal. Az országok közti szabad mozgás egy akkor orbitális barom ötlet volt eleve, hogy el sem tudtam hinni, hogy komolyan bevezetik…
  • A migránsok tekintetében véleményem szerint kikerülhetetlen lesz a katonaság és az éles lőszerek bevetése. Nem tudom elképzelni, hogy teszem azt egymillió analfabéta, de annál öntudatosabb arab embernek ha azt mondják, hogy bocs, te nem vagy menekült, eredj haza, akkor önszántából engedelmeskedni fog. Láthattuk, hogy szimplán egy egyszerű utasítást sem hajlandóak betartani, még kis létszámú csoportokban sem: mi lesz, ha egyszerre nekiállnak lázongani a tömeges kiutasítás ellen? Ezek az embernek is alig nevezhető lények nem tisztelik a nyugati kultúrát, a kafírokat (azaz minket, hitetleneket), és már látták, hogy mennyire balfasz a vezetésünk. Miért ne próbálnák meg az első adódó alkalommal átvenni a hatalmat? Miért látnák be az érveinket? Miért mozdulnának szép szóra vagy felszólításra…? Nem, nem fognak. Azt is nehezen fogják megérteni, amikor majd lőni kezdenek rájuk a rendfenntartók. De talán azzal még mindig elkerülhető lesz egy komolyabb háború.
  • Ja igen, háború. Az egész probléma gyökerét a túlnépesedésben látom. Évtizedek óta nem volt kérdéses sokak számára, hogy konfliktus közeleg: csak azt nem lehetett tudni, hogy a vízhiány, a tengerszint emelkedése vagy valami más fogja okozni. Hát most a konfliktus kipattant, és mivel a bolygónk ökoszisztémájának kicsit sok ez a hét és félmilliárd, komoly esély van rá, hogy nagyobb egyelés jön. 🙂 Ha nem értesz ezzel egyet, kezdd el végiggondolni: miért indultak meg a tömegek? Miért szegények? Miért tették szegénnyé őket…? Ugye, hogy eljutunk az erőforrások birtoklásáig a végén? És mire kellenek az erőforrások, és kiknek…? Na ugye.
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.