Kígyó-völgy (?)

A Kék Terv (by Stephen King) keretében ugye csilivili milliókat költöttek az Országos Kék megújítására. Az eredmény már látható, bár sokan előre megjósolták (én is). Van új, drága, gyakorlati értékkel nem bíró, hellyel-közzel működő honlap, útvonaltervező (eddig is volt, csak önkéntes alapon fejlesztett). Vannak új kilátók (kb. minden második dombon), van rengeteg új bringás pihenő és bringatároló (az OK kizárólag gyalogosan teljesíthető), és rengeteg új tábla, ebből párat már láttam élőben, sokat pedig a neten, fórumokban. Hibáktól hemzsegő táblákról beszélünk.

Amiket én láttam: a Gajavölgyben az Ádám-Éva fa helyett “Ádám-fa” van feltüntetve. Tegnap pedig az Erdei Szentélynél jártam, ahol a kisgyóni bányásztragédiában elhunyt bányászoknak szoktak gyertyát gyújtani. Nos, az évek óta ott álló erdészeti tájékoztató tábla mellé három méterre felrakták az újakat, melyek egyikén a Kék jelzés mutatja az utat Mecsérre (Mecsérre a Piros jelzés megy, a Kék meg se közelíti); másrészt a hely neve az új tábla szerint “Kígyó-völgy”. Mellette a régi táblán ott a név, gondolom, ha nem egy pösti irodaházban osztották volna ki a feliratázáshoz az ukázt, akkor tök egyszerű lett volna lenézni arról, hogy hol is vagyunk.

No mindegy, ez is csak olyan, mint mostanában sok minden az országban.

Igazából az új Mora Companion BlackBlade-t mentem ki lefotózni. A kés szép, a kés jó, a kés “ócsó”. A penge fekete bevonata fél prec tollaságazástól elkezdett lejönni az élnél. Persze erre lehetett számítani, egy pár ezer forintos késről van szó, ami még így is valami elképesztő ár/érték arányt tud felhozni a védelmére. A többi rész ízig-vérig Mora, a szokásos puritán egyszerűség és megbízhatóság.

A pihenő fölött, alatt és körött az erdészet szemmel láthatóan úgy döntött, hogy az erdő nagyon-nagyon öreg, úgyhogy eutanáziában részesítette, egy-két hagyásfát kivéve. Tudom, hogy a korszerű erdőgazdálkodás szerves része a tarvágás, de mindig döbbenetes látni, ahogy eltűnik egy adag erdő. Igaz, ilyenkor olyan részletek bukkannak elő a tájból, amik azelőtt nem voltak átláthatóak.

Ja és tökig ér a sár. Szegény munkagépeket nyilván megint menet közben lepte meg az eső és az olvadás, már nem volt idejük tartani azt a szabályt, hogy csak fagyott talajra mehetnek rá, hogy ne túrják járhatatlanná az utakat 🙂

Képek:

https://goo.gl/photos/seGAAWEAKEC6n61z6

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.